12xHolland homepage in Nederlands to 12xHolland homepage in Japanese

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

2001

2000

Hirado

Organisatie

Contact

LinkSarah Charalambides (het latijnse alfabet)


Sarah Charalambides (1986): grafische vormgeving

Sarah is geboren in Hoorn en woonde als jong kind in Athene. Zij is in 2008 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam (afdeling Grafische Vormgeving).

Zij is erg geboeid door het fenomeen 'Het Latijnse alfabet', wat als uitgangspunt zal dienen voor haar activiteiten in Hirado. Sarah: "Het Latijnse alfabet als uitgangspunt. Wat betekenen deze gestileerde 'symbolen' nu eigenlijk? Wat voor associaties hebben de afzonderlijke letters? Voor Japanners waarschijnlijk hele andere dan voor mij."

Zij is voorts zeer geïnteresseerd in de Shodô (Japanse kalligrafie). Zij schrijft hierover o.a.: "Iets waarin ik in ieder geval geïnteresseerd ben is Shodo, de Japanse kalligrafie. Vooral als zelfstandige kunstvorm. Gezien ik ook typografie gestudeerd heb ben ik benieuwd in hoeverre ik de technieken en esthetische waarden van Shodo kan toepassen en er misschien wel aan voorbij kan gaan in mijn eigen (letter)ontwerpen."

Beknopt overzicht van haar geplande activiteiten voor 12xHolland in Hirado:

  • Workshop 'Grafisch Design' voor volwassenengroep, waarbij ook gewerkt zal worden rondom het thema 'Het Alfabet'. Het te maken werk van de deelnemers zal worden geëxposeerd.
  • Schoolworkshops rond het thema 'Het Alfabet' voor basisscholen en middelbare scholen
  • Expositie van werk met het thema 'Het Alfabet', verspreidt over winkeletalages en andere plaatsen in Hirado. Verder, een doorlopende expositie van eigen werk in haar atelier in Hirado.
  • Intensieve lessen volgen in Shodô (Japanse kalligrafie).


Copyright 2000-2011, Studio E, Amsterdam.
The material of this website may never be reproduced in any form without advance agreement by Studio E. Contact us here.