12xHolland homepage in Nederlands to 12xHolland homepage in Japanese

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

2001

2000

Hirado

Organisatie

Contact

LinkBrian Tjon Tjauw Liem (Breath and Movement)


Brian Tjon Tjauw Liem (1983): moderne dans

Brian is geboren in Utrecht. Zijn grootouders komen uit Suriname en zijn van Chinese origine. Brian studeert momenteel moderne dans aan de Codarts Dansacademie te Rotterdam.

De laatste tijd is hij zich meer bewust aan het worden van zijn Aziatische afkomst en welke betekenis dit kan hebben voor zijn danswerk. Brian schrijft hierover: "Sinds afgelopen jaar ben ik er erg geïnteresseerd geraakt in de Oosterse wijsheden. Wat ik vooraf als puur esoterie en zweverigheid beschouwde begint nu een logische plaats te krijgen binnen mijn volledige doen en denk kader, wat nog steeds gegrond is in mijn Westerse achtergrond."

Hij stuitte verder o.a. op een ademhalings-/bewegingsmanier, de zgn. '16 Ways', welke ruimschoots aandacht geeft aan de relatie ademhaling en beweging. Voor wat betreft zijn lesactiviteiten in Hirado wil hij daar heel graag mee aan de slag en hij wil zich zeker niet beperken tot de dansers, maar zoveel mogelijk verschillende mensen zien te bereiken.

Beknopt overzicht van zijn geplande activiteiten voor 12xHolland in Hirado:

  • Workshops 'Breath and Movement' voor volwassenengroep, voor iedereen toegankelijk, waarbij Brian werkt aan ademhalings- en bewegingsoefeningen (zgn. 16 Ways).
  • workshop moderne dans met eigen groep, af te sluiten met een presentatie.
  • Schoolworkshops 'Breath and Movement' voor basisscholen en middelbare scholen.
  • Korte solo danspresentatie van eigen werk/improvisaties.
  • Lessen volgen in Sadô (theeceremonie) en Zazen (meditatie).


Copyright 2000-2011, Studio E, Amsterdam.
The material of this website may never be reproduced in any form without advance agreement by Studio E. Contact us here.