12xHolland homepage in Nederlands to 12xHolland homepage in Japanese

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

2001

2000

Hirado

Organisatie

Contact

LinkDiane Dyckhoff (beeldende kunst)Lees mijn 12xHolland dagverslag!


Diane Dyckhoff (1945): beeldend kunstenares

studeerde in Antwerpen (België) lerarenopleiding Plastische Kunsten (specialisatie Mode) en vervolgde haar studies aan de kunstakademie in Arnhem (Nederland) afdeling Autonoom. Ze heeft ervaring met onderwijs aan volwassenen en jongvolwassenen aan diverse creatieve centra en kunstopleidingen. Zij maakt gebruik van zeer uiteenlopende technieken, waaronder tekenen, schilderen, collages. Plantaardige en dierlijke materialen past ze veelvuldig toe in haar gemengde technieken.
Ze exposeerde regelmatig in binnen- en buitenland. Op uitnodiging realiseerde zij installaties voor zeer uiteenlopende locaties o.a. Bergkerk Deventer, projectruimte Museum Het Valkhof Nijmegen, Arboretum Wageningen, Nationale plantentuin Meise in België en Galleria del Arca in Lima, Peru. In 1997 maakte zij een studiereis door Japan, gevolgd door een werkverblijf in Akiyoshidai International art Village (1999) en een lezing op het Congres 'Esthetiek in de 21ste eeuw' in Tokyo (2001). Diane werkt al vele jaren in een verbouwde (restant) kerk uit de 16 de eeuw.

"Mijn uitgangspunt is de VIS, een fraai uitgangspunt wat de relatie legt tussen de plaatselijke visvangst op Hirado en de visvangst in Nederland. Het drogen en bewerken van vissenhuiden is een oude techniek die ikzelf veelvuldig heb toegepast en gebruik in installaties en objecten. In Akiyoshidai International Art Village (1999, Japan) realiseerde ik de installatie 'Fishflowers' in het restaurant van het centrum. Bloemboeketten gemaakt van vissenhuiden, geleverd door de plaatselijke visboer, prijkten op de zwartgelakte tafels."

Diane komt samen met haar assistente Els van Bergen naar Hirado.

Beknopt overzicht van haar 12xHolland activiteiten:

  • Workshop 'Creatief met vissenhuid' voor het maken van objecten o.a. bloemen, mobielen, wanddecoratie, enz.
  • Schoolworkshop 'Creatief met vissenhuid'
  • Maken en exposeren van eigen werk (installatie) zo mogelijk in samenwerking met inwoners van Hirado.
  • Tonen van video's over haar werk en haar verblijf in Akiyoshidai Art Village.
  • lessen volgen in Shodô (Japanese calligraphy), Sado (theeceremonie) en Ikebana (bloemschikken).


Copyright 2000-2011, Studio E, Amsterdam.
The material of this website may never be reproduced in any form without advance agreement by Studio E. Contact us here.